Šport

Držme im prsty!

Predstavujeme reprezentantov, ktorí nás budú v roku 2024 na Majstrovstvách sveta FCI – IGP a na Majstrovstvách sveta WUSV. Bude to vo Vinkovci v Chorvátsku, 23. – 29. 9. 2024.

 Zloženie reprezentácie sa určilo na základe výsledkov z dvoch kvalifikačných pretekov, ktoré sa konali na jar vo Vranove nad Topľou a v obci Ružiná. 

Úroveň a náročnosť našich kvalifikačných pretekov je veľmi vysoká a  to je zárukou, že na najprestížnejších svetových šampionátoch budú slovenské farby hájiť tí najlepší z najlepších. 

Slovensko v minulosti dosiahlo v športovej kynológii mnoho významných úspechov a právom je vo svete vnímané ako špička v tomto odbore. Psovodi sa v týchto dňoch snažia v tréningoch dolaďovať posledné detaily a robia maximum pre to, aby so svojimi štvornohými parťákmi predviedli na najpresížnejších podujatiach tejto sezóny ten najlepší možný výkon. 

Napriek tomu sa vždy väčšie či menšie chybičky objavia a tie určite neuniknú prísnemu oku rozhodcov na šampionáte. Aj preto je pre psovodov štart na takomto podujatí svetového rozmeru veľkým náporom na psychiku. V takej situácií im určite pomôže, keď budú cítiť podporu od svojich fanúšikov. 

Držme im preto palce, aby ich dlhoročná práca priniesla vytúžené ovocie a naša malá krajina si do histórie opäť pripísala významné úspechy športovej kynológie na ktoré môžeme byť právom hrdí!

Tu sú naši reprezentanti.

Zastrešujúce organizácie

Slovenské národné plemená psov

Slovakia Dog Cup

Lekáreň pre zvieratá